Un sistem de transport bun este coloana vertebrală a oricărei economii și guvernul kenyan a făcut pași mari pentru a se asigura că sistemul de transport transport romania italia din Nairobi este la egalitate cu cel al marilor orașe din lume. Deși există zone care încă lipsesc, s-au realizat progrese remarcabile în sistemul de transport din Nairobi.

Îmbunătățiri suplimentare sunt în curs de desfășurare prin construirea de proiecte de transport de miliarde de șilingi, cum ar fi Thika Superhighway, transport persoane romania olanda reconstrucția autostrăzilor și străzilor existente și a numeroase ocolitoare.

Oricum ar fi, transportul în Nairobi, în special în transportul public, este afectat de congestionarea traficului, ambuteiaje lungi, creșteri vertiginoase ale tarifelor și greve. Rețeaua de transport din Nairobi acoperă CBD, zona industrială adiacentă la sud-est și zonele rezidențiale din jur.

Transport terestru

În afară de transportul feroviar care este deținut de guvernul Kenya, toate celelalte forme de transport terestru sunt gestionate de investitori din sectorul privat.

Matatus

Modul predominant de transport terestru este matatus-ul cu 14 locuri, cunoscut în mod popular sub numele de mathrees (mini-buze)
Diferite rute conectează diferite zone cu Nairobi și fiecare rută are un matatus desemnat. Sunt ușor de recunoscut după dungi galbene și numerele de traseu de pe laterale.
Stațiile informale de autobuz matatu, cunoscute în mod popular sub numele de etapele matatu, sunt numeroase în Nairobi, din cauza lipsei de zone de parcare adecvate pentru vehiculele de serviciu public și a numărului mare de matatus.
În prezent, ofițerii de poliție rutieră din Nairobi sunt considerați cei mai corupți și, adesea, matatus sunt asociați cu un comportament indisciplinat al șoferilor și conducătorilor auto.
Dacă intenționați să utilizați un matatu, fiți avertizat pentru că natura nestăpânită a șoferilor și a conducătorilor i-ar putea determina să vă lase în mijlocul nimicului. Adesea, vor face întoarceri rapide pentru a se sustrage de la operațiunile poliției rutiere sau pentru a evita blocajele grele de trafic. Mult mai rău este atunci când un șofer matatu cu doar câțiva pasageri observă mai mulți pasageri care așteaptă transportul, dar se îndreaptă în direcția opusă. Șoferul, fără consultație sau respect pentru dvs., vă poate lăsa și face o întoarcere pentru perspective mai bune.
În timpul orelor de vârf și în anotimpurile ploioase, fiți gata să vă despărțiți de tarifele obișnuite duble sau triple
În mod normal, tarifele în Nairobi variază între Ksh20 – 100, asigurați-vă că vă înarmați împotriva muzicii asurzitoare!
Autobuze orasenesti

Autobuzele urbane deținute private operează pe majoritatea rutelor orașului, cu diferite terminale în inima orașului, acționând ca puncte de preluare și predare a pasagerilor.

Majoritatea acestora oferă o alternativă atât de necesară la matatus în ceea ce privește experiența de conducere, comportamentul personalului și tarifele
trenuri

Cel mai ieftin mod de transport terestru, trenurile sunt populare printre săracii urbani din mahalalele Dandora, Kayole și Kibera.

Ei sunt adesea supraaglomerați cu vânzători și predicatori care își încep și își termină ziua aici
Trenurile sunt accesibile pe patru linii care converg spre Gara Nairobi din centrul orașului
Trenurile circulă în timpul săptămânii, dimineața și seara
Taxi

Populare printre cei cu venituri medii și superioare, taxiurile operează în orice moment al zilei și sunt relativ costisitoare în comparație cu toate celelalte moduri de transport terestru.

Acestea sunt situate în zone desemnate din interiorul și din afara orașului
Tuk Tuks

Motocicletele cu trei roți, tuk tuk-urile câștigă popularitate în Nairobi datorită flexibilității lor în navigarea pe străzile înguste și blocajele de trafic.

Sunt o formă de taxiuri doar că sunt mai ieftine și acoperă distanțe scurte în interiorul orașului
Un tuk tuk transportă de obicei 3 pasageri și puține bagaje