Gepolijste betonnen vloeren worden nu een populaire vorm van verfraaiing die u in bijna elk kantoor of appartement aantreft. Hoewel het behouden van de glans van de betonnen vloer een beetje uitdagender is dan het lijkt. Door de volgende stappen te  gepolierde beton volgen, kunt u de glans van uw gepolijst beton lang behouden.

1. Voordat u begint met het polijsten van beton: zorg ervoor dat het te polijsten gebied volledig is schoongemaakt, verwijder alle eerdere coatings en afdichtingen die eerder zijn gebruikt en herstel de beschadigde gebieden. Hoewel het beginproces voor het slijpen van beton kan verschillen met betrekking tot de hoeveelheid schade aan de betonnen vloer.

2. Gebruik een betonslijper: Betonslijpers worden voornamelijk gebruikt om het oneffen oppervlak van het beton glad te strijken. Gebruik een mix van metaalgebonden diamantschuurmiddelen om de prachtige aggregaten volledig, medium of gedeeltelijk bloot te leggen. Diamantschuurmiddelen voor beton zijn er in verschillende korrelgroottes, beginnend bij korrel 16 en oplopend tot korrel 3000. Hoe lager de korrel, hoe grover en agressiever het gereedschap zal zijn, gebruik in deze fase een lage Beton diamant schuurkorrel.

Zodra het reinigen van het bovenoppervlak van het beton is voltooid, start u het polijstproces.

Hoewel het slijpen van een betonnen oppervlak eenvoudig klinkt, maar als de juiste techniek niet wordt gebruikt, kunnen de eindresultaten u een hartaanval bezorgen.

De te gebruiken techniek voor het slijpen van beton:

Beweeg de betonmolen in ronde bewegingen
Definieer een begin- en eindpunt voor het gebied dat moet worden gepolijst en verplaats het systematisch
Zorg ervoor dat het hele gebied gelijkmatig bedekt is en dat geen enkel vloeroppervlak onaangeroerd blijft.
3. Gebruik fijne diamantschuurmiddelen voor beton: zoals hierboven gesuggereerd, hoe hoger het bereik van de korrel, hoe beter de glanzende vloer die u krijgt. Gebruik een fijne schuurkorrel die de betonnen vloer klaar maakt voor de laatste stap.