Det å pusse opp hjemmet ditt handler ikke bare om hva du ser innendørs; utsiden er faktisk like viktig! Male huset vil rett og slett si maling av overflater utendørs. Dette kan være vegger på enebolig, grunnmur, dører, vinduer, gjerder, rekkverk eller terrassebord. Det å male huset har flere fordeler, her er de fordelene vi i byggsentralen mener er Male hus viktigst:

1. Gi hjemmet ditt et friskt strøk:
Et friskt strøk med maling kan gi en total transformasjon av hvordan boligen din ser ut. Slitte vinduskarmer? En omgang med penselen, og voilà! Et friskt og tiltalende utseende er  Male hus utvendig tilbake.

2. Beskyttelse mot “det norske været”:
Norge byr på alle de fire årstidene, noen ganger alle i løpet av en uke! Overflatene utendørs står ansikt til ansikt med regn, hagl, stekende sol, og av og til, de kaldeste vintrene. Når du maler overflater utendørs, gir du dem en beskyttende rustning. Tenk på det som en vannavstøtende jakke for huset ditt!

3. Forebygg skader:
UV-stråler er ikke bare skadelige for huden vår. Ubeskyttet treverk kan faktisk få skader av for mye sol. Men med en god utendørsmaling, har du en skjold som reflekterer disse skadelige strålene.

4. Økonomisk smart:
Det å bytte ut råttent treverk kan være en dyr affære. Men hva om jeg fortalte deg at med regelmessig maling, kan du betydelig redusere disse kostnadene? Å male treverket beskytter det mot tidlige tegn på råte, sprekker eller flising. Dette kan spare lommeboken din for store beløp i det lange løp.

Hva koster det å male et hus utvendig? Pris 2024
Det koster mellom 60 000 og 120 000 kroner å få malt et hus, som er av standard størrelse. Sluttprisen avhenger av flere faktorer, som for eksempel størrelsen på boligen som skal males, antall strøm, forarbeid, omfanget av malejobben og om det kreves ulik type maling for ulik type områder som kledning og grunnmur. En del malere tar betalt per prosjekt, i stedet for å ta betalt per time. Dette kan være en god løsning hvis du vet hva du vil ha gjort og ønsker å unngå uforutsette kostnader. Det er likevel viktig å merke seg at malere fortsatt må foreta en vurdering av arbeidet som skal gjøres, før det kan gis et prisoverslag.

Det er verdt å merke seg at prisen på maling av et hus kan variere betydelig avhengig av flere faktorer, som for eksempel geografisk område og type arbeid som skal utføres. Det kan derfor være lurt å få et skriftlig prisestimat fra flere forskjellige malermestere før man bestemmer seg for hvem man ønsker å engasjere. På denne måten kan man være sikker på å få den beste prisen og kvaliteten på arbeidet som utføres.