De netbookcomputers zijn veelzijdige draagbare computers die door de eigenaar in vrijwel elke vorm van opslag kunnen worden meegenomen. Netbookcomputers zijn ontworpen voor gebruiksgemak en voeren veel basisfuncties uitzonderlijk goed uit en kunnen de dagelijkse taken en software consumentenraad.nl aan. Een netboekcomputer wordt geleverd met alle benodigde hardware die de gebruiker nodig heeft voor het beheren van zijn documenten en het verzamelen van gegevens. Alle netbookcomputers zijn voorzien van een duurzame minibehuizing die de binnenkant beschermt tegen elementen zoals stof, vocht en hitte.

De netbookcomputers worden geleverd met een groot scherm waarop standaardinformatie kan worden geplaatst en weergegeven. Bepaalde netbookcomputers zijn vaak gemaakt om de gebruiker netwerkconnectiviteit te bieden en worden daarom geleverd met krachtige draadloze kaarten die in de netbookcomputer zijn ingebouwd. Elke netbookcomputer wordt geleverd met een draadloze kaart die een verscheidenheid aan frequenties en bandbreedtes kan oppikken, waardoor de gebruiker kan profiteren van lokale draadloze netwerken. Geavanceerde netbookcomputers worden geleverd met extra hardware waarmee gebruikers gegevens kunnen kopiëren.

Verschillende netbookcomputers bevatten dvd- en cd-branders waarmee de gegevens die op de computer zijn opgeslagen rechtstreeks op een cd of dvd kunnen worden gebrand. Met de ingebouwde dvd- en cd-roms kan de gebruiker gegevens lezen die op de media zijn opgeslagen. Studenten voor het uitvoeren van standaardtaken zoals het schrijven van documenten en het invullen van presentaties kunnen ook netbookcomputers gebruiken.

De netbookcomputers zijn bij uitstek geschikt voor deze doeleinden dankzij de compatibiliteit met vele andere apparaten, waaronder monitoren en projectoren. Alle netbookcomputers worden geleverd met USB-poorten waarmee de gegevens rechtstreeks aan de harde schijf van de netbookcomputers kunnen worden toegevoegd. Veel netbookcomputers zijn gemaakt om de gebruiker snelle toegang tot software te bieden. Daarom worden netbookcomputers geleverd met een ingebouwd besturingssysteem waarop alle benodigde software vooraf is geïnstalleerd, zodat de gebruiker een eenvoudige draagbare computer kan gebruiken.

Netbookcomputers zijn het perfecte cadeau voor werkende professionals die geen laptop hebben. Het stelt deze professionals in staat hun werk met zich mee te dragen en te blijven werken, zelfs als ze niet op de werkplek zijn. Veel van de netbookcomputers zijn gemaakt door populaire merken en bieden de gebruiker een gegarandeerde reparatie of vervanging als zich in die periode een probleem voordoet.