Wanneer u deze gids volgt, zal deze gids een behoorlijk waardevolle bron voor webontwerp blijken te zijn. Van onervaren tot ervaren, deze gids heeft voor ieder wat wils.

Het proces van geweldig Website laten maken webdesign
Om er zeker van te zijn dat we allemaal op dezelfde pagina zitten, beginnen we met de basisdefinitie van ‘webdesign’. Volgens Wikipedia is webdesign:

“een proces van conceptualisering, planning, modellering en uitvoering van elektronische medialevering via internet in de vorm van opmaaktaal die geschikt is voor interpretatie door webbrowser en weergave als grafisch e  Website maken kosten gebruikersinterface”.

Het proces van webontwerp kan worden vergeleken met het proces van het schrijven van een onderzoekspaper. In de conceptualiserings-/planningsfase worden stroomdiagrammen (de schets) gemaakt die de navigatiestructuur van uw website illustreren. In de modelleringsfase worden statische wireframes gemaakt (de ruwe schets) die de skeletindeling voor elk onderdeel van uw website illustreren. Nadat de draadframes zijn gemaakt, worden afbeeldingen, kleuren en tekst gebruikt om het ontwerp van uw webpagina’s te creëren op basis van de lay-out van de draadframes. In de uitvoeringsfase wordt uw ontwerp omgezet naar een formaat dat door webbrowsers wordt ondersteund, tekst en inhoud worden toegevoegd en ten slotte wordt uw website live op internet gepubliceerd zodat de wereld deze kan zien (definitief ontwerp).

Alle drie fasen van het ontwerpproces zijn even belangrijk. Veel webdesigners slaan een fase over om tijd te besparen of omdat ze dat niet nodig vinden. Alle drie de fasen zijn echter noodzakelijk als het uw doel is om een succesvol ontwerp en een respectabele website te creëren. Zelfs als de drie fasen worden gebruikt, kunnen webontwerpers veel fouten maken die zullen leiden tot niet-gebruiksvriendelijke websites van slechte kwaliteit. Het is tijd om de kast met slechte webontwerppraktijken op te ruimen en deze weer aan te vullen met de goede.

Fase 1: Conceptualisering en planningDeze fase wordt vaker overgeslagen dan de andere twee fasen. De meeste schrijvers houden er niet van om schetsen voor onderzoekspapers te maken, en de meeste webontwerpers houden ook niet van het maken van stroomdiagrammen. Wees niet lui. Als u de moeite neemt en uw website plant, zult u merken dat het webontwerpproces soepel verloopt en dat er minder fouten worden gemaakt.
Er zijn een paar dingen die u nodig heeft om uw website effectief te conceptualiseren en te plannen: