Det anslås, at 560.000 mennesker sover på gaden hver nat alene i USA. Statistikker viser, at kun 29 boligenheder er tilgængelige for hver 100 husstande med ekstremt lav indkomst, og mere end 38 millioner husstande bruger minimum 30 procent af deres indkomst på boliger. For lande over hele kloden, selv udviklede, er tallene ikke meget bedre. Boliger til hjemløse er derfor et presserende behov i dag, og som kræver innovative løsninger. Masseproducerede moderne præfabrikerede boliger har udviklet sig til en levedygtig mulighed globalt for at være omkostningseffektive, hurtige og  Lejebolig enkle.

 

I Los Angeles steg antallet af hjemløse med 20 procent på et år. Permanent Supportive Housing, eller PSH, er et koncept, der blev lanceret for et stykke tid siden, men som er blevet holdt op på grund af omkostninger og en lang leveringstid. Et af midlerne til PSH var at bygge samtidigt og med en sund strategi ved hjælp af Design for Manufacture and Assembly (DfMA) eller præfabrikation. Det drejer sig om at designe et præfabrikeret modul, der kan certificeres og dermed installeres på samme måde som et husholdningsapparat, hvor entreprenøren blot kobler strøm, VVS og ventilation til modulerne. De præfabrikerede moduler er udstyret med toiletter, senge, sanitet, modulkøkkener, hylder og bordplader. De nødvendige materialer til inventar, møbler og udstyr kan erhverves til engrospriser for store mængder masseproduktion.

 

Supporttjenester til hjemløse, såsom købmandsforretninger og vaskerier, kan også installeres som modulære enheder ved hjælp af DfMA. Modulerne er klar til installation, hvilket forkorter procestiden og minimerer forstyrrelser i lejebolig I København nabolaget.

 

I flere byer er moderne præfabrikerede boliger til hjemløse blevet populære på grund af deres overkommelighed, og fordi modulboliger kan skabes hurtigt og til en lav pris. I Europa, Canada og USA er præfabrikerede boliger mere økonomiske at bygge sammenlignet med traditionelle hjem. Arkitekter er begyndt at bruge præfabrikationskoncepter til at designe og masseproducere moderne boliger. Moderne arkitektoniske stilarter favoriserer rene linjer og åbne grundplaner, som begge er velegnede til præfabrikerede boliger. En anden grund til, at præfabrikerede boliger gavner de hjemløse, er på grund af bæredygtighed. Modulære enheder kan bygges ét sted i et hurtigt tempo, kan samles, transporteres og etableres andre steder og kan derefter skilles ad, fjernes, flyttes og samles igen efter behov.