Få et nødutstyrssett for kjæledyr. Ha den lett tilgjengelig og sørg for at den består av minst følgende elementer:

Førstehjelpssett for kjæledyr som vil dekke kjæledyrets akutte medisinske behov. Hvis kjæledyrene dine tar noen medisiner, legger artikler om beredskap for kjæledyrene dine til noen ekstra dyreportal.com forsyninger.
Mat (i vanntett beholder) og vann, 3-dagers rasjon.
Halsbånd med ID-merker – sørg for at informasjonen er oppdatert og oppdatert. Du kan vurdere mikrochipping som permanent identifikasjon ettersom halsbånd blir borte.
Sikkerhetssele og bånd.
Sanitetsartikler.
Rescue Pet Decals – for å varsle redningsteam om å redde kjæledyrene dine inne i huset.
Komforteleker og tepper å ta med kjæledyrene dine hvis du må evakuere.
2. Pakk et bilde av kjæledyrene dine i tilfelle du blir separert. Det vil hjelpe redningsarbeidere å identifisere og gjenforene deg med kjæledyrene dine raskere.

3. Gjør kjæledyrene dine kjent med sine bærere eller kasser. Vanligvis forbinder kjæledyr dem med besøk til veterinæren og blir stresset på det første stedet av dem. La kjæledyrene dine leke i bæreren eller skaffe dem noen godbiter for å gjøre overgangen enklere når den tid kommer.

4. Kjenn kjæledyrene dine gjemmesteder inn og ut av huset. Ved den første advarselen om en katastrofe, kan du vurdere å sette dem i ett rom i tilfelle du må dra i en hast.

5. Ha en beredskapsplan for kjæledyr klar:

Kartlegg en utfluktsplan: hvordan du vil pakke kjæledyrene dine og hvor du skal dra.
Sjekk med nærliggende krisesentre, veterinærsykehus og hoteller for å se om de vil ta kjæledyrene dine i en nødssituasjon.
Utvikle et vennesystem for kjæledyrpleie. Sørg for at venner eller utvidede familie tar kjæledyrene dine inn hvis du må evakuere til et krisesenter som ikke tillater kjæledyr. Instruer vaktmesterne dine om plasseringen av nødforsyningssettet og alt annet du kan finne nyttig.
Lær om ulike katastrofer som kan ramme akkurat ditt område. Du må kanskje vente lenger hjemme før du får en ordre om å evakuere, så skaff deg litt ekstra mat og vann.
Hvis du må evakuere, ta kjæledyrene dine med deg hvis mulig.
Artikkel “merket” som: