Alle sikkerhedssystemer er grundlæggende ens i deres grundlæggende drift, så de ofte stillede spørgsmål er altid ens. Følgende er en liste over de mest stillede spørgsmål om hjemmesikkerhedssystemer.

Hvordan fungerer mit Alarm uden abonnement hjemmealarmsystem?

Der er tre driftsformer for ethvert hjemmealarmsystem. De er afvæbnet, bevæbnet væk og bevæbnet i opholdstilstand. I frakoblet tilstand vil de eneste funktioner, der virker, være panikalarmer, lægealarmer og brandalarmer. Disse funktioner fungerer på samme måde i enhver af de typiske driftstilstande. Disse betegnes som 24 timers type alarmer. De kan altid udløses manuelt fra kontrolpanelet eller fra et eksternt sted, såsom en nøglebrik, hvis dit system er konfigureret til at have en. Hvis dit hjemmealarmsystem er frakoblet, vil du stadig se meddelelsen om døre eller vinduer, der er åbnet. Dette kan være ved en hørbar meddelelse på kontrolpanelet eller et zonelys, der også vil lyse ved alarmpanelet.

Stay Mode Operation

Når din boligalarm er i opholdstilstand, betyder det præcis, hvordan den Ajax alarm lyder. Du bliver hjemme, og det betyder, at alle dine indvendige enheder, såsom bevægelsesdetektorer, er slukket. De vil stadig registrere bevægelse, men de vil ikke udløse din alarm. På denne måde kan du bevæge dig rundt i dit hjem og stadig have omkredsen beskyttet.

Ulemper ved at bruge Stay Mode

Du skal være forsigtig, når du bruger denne tilstand, fordi mange antager, at de er trygge og sikre om natten, når de trækker sig tilbage i seng, og det er ikke tilfældet. I mange systemer har husejeren været overbevist, da de købte systemet, at alt, hvad de havde brug for, var det gratis system, der har en hoveddør, bagdør og en indvendig bevægelsessensor. Hvis dette er den type dækning, dit system har, er du ikke beskyttet, når dit system er i opholdstilstand. Du ser, for at du skal kunne bevæge dig rundt i dit eget hjem, at den indre bevægelse i de fleste tilfælde er blevet deaktiveret ved at være bevæbnet i opholdstilstand. Hvis du går i seng, mens systemet stadig er i opholdstilstand, har du ikke længere beskyttelsen af bevægelsessensoren. Den eneste måde at overvinde dette på er at have kontrolpanelet placeret et sted i dit hjem, hvor du ikke vil udløse systemet, når du står op om morgenen for at frakoble det. Når du bruger systemet på denne måde, kan du aktivere systemet i væktilstand, mens du stadig er hjemme, og holde den indvendige bevægelsessensor tændt, mens du sover.

Betjening i Away Mode

Når du har sat din alarm i væktilstand, betyder det, at alle dine zoner er tilkoblet, og hvis nogen af dem overtrædes, vil din alarm udløses. Ind-/udgangsdøren er normalt indstillet med en forsinkelse, så du er i stand til at komme ind i boligen og frakoble systemet, før det sender en alarm til centralstationens overvågningsselskab.

Hvis din alarm udløses, sendes et signal til den centrale kontrolstation. Dette signal modtages, og alarmcentralen ved præcis, hvor alarmen blev sendt fra, og hvilken zone der er i alarm. Kontrolstationen vil ringe til dig på det nummer, du har angivet, for at bekræfte en faktisk alarm. Du vil have mulighed for på det tidspunkt, hvis de når dig til at annullere alarmen, eller politiet vil blive sendt afsted.