Med den gjennomsnittlige kostnaden for et veterinærkontorbesøk som overstiger $150 i disse dager, er det ikke rart at dyreeiere aktivt søker etter billigere clinic shop alternativer til kjæledyrenes veterinærpleie. En populær kilde for veterinærtjenester til reduserte priser er lavpris kjæledyrklinikken. Populariteten til disse mobile klinikkene vokser eksponentielt over hele landet av en enkel grunn: når det kommer til veterinær forebyggende helsetjenester og polikliniske kjæledyrhelseutfordringer, som hudallergier, øreinfeksjoner og mindre sykdomstilstander, er en rimelig kjæledyrklinikk kan spare dyreeiere for store penger!

Husk at en mobil billig kjæledyrklinikk ikke er det samme som en mobil veterinærklinikk. Sistnevnte refererer vanligvis til en husbesøkspraksis. Veterinærbesøk kan være kostbare; du betaler for bekvemmelighet (og kjørelengde). Tvert imot, lavpris kjæledyrklinikker er billige fordi de holder de lave kostnadene. De etablerer butikk på parkeringsplasser til kjøpesentre eller bakrommene til fôrbutikker. Disse klinikkene har en tendens til å bo på et sted i en dag eller to og deretter gå videre.

Typiske billige kjæledyrklinikker spesialiserer seg på ett eller flere av følgende områder: vaksinasjoner, parasittkontroll og forebygging, kastrering/kastrering og/eller mindre poliklinisk veterinærmedisinsk behandling. Når du ser etter en, vær oppmerksom på at noen ekskluderer visse tjenester. For eksempel begrenser mange tjenestene sine til vaksiner og parasittkontroll og tilbyr ingen poliklinisk behandling. Det er viktig å spørre på forhånd.

Å finne en av disse klinikkene i ditt område kan noen ganger være vanskelig, siden de hele tiden er på farten. Her er flere tips for å hjelpe deg med å finne en.

1. Plukk opp en gratis lokalavis og skann annonsene for kommende klinikker. Craiglist er et annet bra sted å se etter rimelige kjæledyrklinikker i akkurat din by eller region.

2. Ring en fôrbutikk eller kjæledyrforhandler i ditt område og spør dem om de har en rimelig kjæledyrklinikk på deres anlegg. Hvis de ikke gjør det, kan de sannsynligvis hjelpe deg med å finne et sted som gjør det.

3. Ta kontakt med ditt lokale dyrevern og spør om de vet om en klinikk i området. I noen tilfeller kan de til og med holde en fra tid til annen.

4. Google “lavpris veterinær” eller “billig kjæledyr”, etterfulgt av navnet på byen eller byen din og se hva som dukker opp. For eksempel har Mobile Pet Care Clinic of Texas, et selskap basert i San Antonio, TX, sin egen nettside med dato, klokkeslett og sted for hver klinikk den gjennomfører.

5. Ta kontakt med ditt lokale statlige veterinærmedisinske kontrollorgan (eller tilsvarende byrå i din spesifikke delstat) og spør om de vet om en kommende lavpris kjæledyrklinikk som holdes i byen eller byen din. Enhver veterinærpraksis som ikke er begrenset til ett sted, må rapportere datoer, klokkeslett og steder for alle mobile klinikker til disse tilsynsmyndighetene.