Το να περπατάς μόνος σου βάζει στο πόδι μέχρι και 1,5 φορές το βάρος του σώματος. Έχει παρατηρηθεί ότι το τρέξιμο προσθέτει 3 φορές το βάρος του σώματός σας σε κάθε εκατοστό του ποδιού σας. Το πόδι είναι μια πολύ περίπλοκη δομή που όταν λειτουργεί με τον βέλτιστο τρόπο υποστηρίζει και εξισορροπεί το βάρος ολόκληρου του absorb shocks σώματος.

Ο πόνος στα πόδια δεν είναι φυσιολογικός και δεν πρέπει να αγνοηθεί. Μπορεί να οδηγήσει σε πολύπλοκα προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία άλλων μερών του σώματος, όπως τα ισχία, τα γόνατα και η πλάτη. Τα προβλήματα που σχετίζονται με το πόδι αντιμετωπίζονται συχνά με μεγάλη επιτυχία με λειτουργικά ορθωτικά ένθετα παπουτσιών.

Τα ορθωτικά συνταγογραφούνται they redistribute the pressures of weight and movement για:

1) Μειώστε τον πόνο

2) Παρέχετε υποστήριξη

3) Αποτρέψτε ή επιβραδύνετε την ανάπτυξη παραμόρφωσης του ποδιού

4) Παρέχετε καλύτερη τοποθέτηση του ποδιού, του γονάτου και των γοφών

5) Βελτιώστε τη συνολική εμβιομηχανική λειτουργία του σώματος

Τα λειτουργικά ορθωτικά επιτρέπουν στους μύες, τους τένοντες και τα οστά των ποδιών και των κάτω ποδιών να λειτουργούν στο υψηλότερο δυνατό δυναμικό τους. Όταν κατασκευάζονται κατάλληλα, τα ορθωτικά μπορούν να μειώσουν τον πόνο, όχι μόνο στο πόδι, αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος όπως το γόνατο, το ισχίο και τη μέση. Εξαλείφοντας την ανάγκη οι μύες κάποιου να αντισταθμίζουν τις ανισορροπίες, τα ορθωτικά μπορούν να μειώσουν την κόπωση και να προωθήσουν την αποτελεσματική μυϊκή λειτουργία για να βελτιώσουν την απόδοση.

Μπορούν επίσης να αυξήσουν τη σταθερότητα σε μια ασταθή άρθρωση και να αποτρέψουν μια πρώιμη παραμόρφωση του ποδιού από την ανάπτυξη πρόσθετων προβλημάτων.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα ορθωτικά

Η χρήση λειτουργικών ορθωτικών προσθέτει μια νέα διάσταση στη θεραπεία και πρόληψη τραυματισμών από υπερβολική χρήση όχι μόνο του κάτω άκρου αλλά και του ισχίου και της πλάτης. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση ως προς το τι είναι τα ορθωτικά, τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν, καθώς και ποιος τα χρειάζεται πραγματικά.

Τι είναι ένα λειτουργικό ορθωτικό;

Το ελληνικό έργο ορθό κυριολεκτικά σημαίνει ίσιο, όρθιο και σωστό. Ένα ορθωτικό είναι μια βιοδυναμική συσκευή που ταιριάζει σε παπούτσια για τρέξιμο για να επιτύχει δύο πράγματα:

(1) Για να διασφαλιστεί ότι το πόδι κινείται σωστά στις διάφορες φάσεις του τρεξίματος που περιλαμβάνει την επαφή με τη φτέρνα, την επαφή ολόκληρου του ποδιού και τα δάχτυλα μακριά, το ορθωτικό λειτουργεί σαν πηδάλιο για να βοηθήσει το πόδι να λειτουργεί αποτελεσματικά εμβιομηχανικά.

(2) Για τη στήριξη του ποδιού, το ορθωτικό βοηθά το πόδι και του επιτρέπει να επικοινωνεί και να ευθυγραμμίζεται με το υπόλοιπο σώμα. Στη συνέχεια, το σώμα ισορροπεί πάνω από το πόδι στη μέση, καθώς και όταν το πόδι είναι στο έδαφος.